unTill Air: het cloud kassasysteem dat jou begrijpt

5 terrastips voor 2024

Heb jij ook zoveel zin in de zomer? Velen kijken er al naar uit om in de zon op het terras te genieten van een ijskoud drankje. Voor horecaprofessionals is het vaak een heerlijke, maar ook erg drukke periode. Om het meeste uit het terrasseizoen te halen is een goede voorbereiding het halve werk. Hier vind je 5 tips die jou gaan helpen deze zomer.

1. Upselling als resultaat van service

Wouter Verkerk, trainer, adviseur en trendwatcher in horeca en gastvrijheid, benadrukt dat upselling geen doel op zich moet zijn. Richt je in plaats daarvan op de wensen van je gasten door aanbevelingen te doen. “Volgens onderzoek geeft 55% van de gasten die reguliere koffie bestellen eigenlijk de voorkeur aan iets anders.” (bron) Dit biedt een slim aanknopingspunt voor medewerkers om nieuwe drankjes aan te bevelen en goed op de hoogte te zijn van het menu.

2. Slim gebruik van het menu

Begeleid gasten in hun keuzes door bepaalde gerechten of drankjes uit te lichten. Maak bijvoorbeeld een aparte kaart voor het terrasseizoen met lekkere cocktails of nieuwe biertjes. Daarnaast is het niet vreemd om borrelhapjes als advertentie op je drankenkaart te plaatsen. Ook een uitgebreide kaart zie je steeds minder. Liever een aantal echte uitblinkers dan een overvolle menukaart. Zo houd je het overzichtelijk voor je gasten. Vergeet niet om jouw favoriete borrelplank of cocktail een mooi plekje te geven op je social media. 

3. Snel & efficiënt bedienen

Koen, een bedieningsmedewerker bij Eeterij Juno in Wemeldinge, deelt zijn ervaring met unTill Air en hoe het zijn service verbetert. "Het is handig om met slechts een paar tikken bestellingen door te kunnen geven en dat is precies wat unTill Air mogelijk maakt". Als we vragen welke functies Koen het meest gebruikt somt hij op: het uitvragen van de volgende gang met één druk op de knop, drankjes toevoegen door te swipen en eenvoudig de bestelling van de ene naar de andere tafel verplaatsen. Dankzij de verschillende kleuren en icoontjes in unTill Air houd je een goed overzicht van je terras.

Bekijk hier alle functies

4. Ga voor een 2-in-1 oplossing

Efficiëntie en snelheid zijn van belang op het terras. Daarom wordt binnenkort Tap-to-Pay met unTill Air geïntroduceerd: bestellen en afrekenen op één device. Deze handige functie maakt het mogelijk om contactloze betalingen te accepteren met je iPhone, waardoor je een 2-in-1 oplossing hebt! Bovendien bespaar je op kosten doordat je minder hardware hoeft aan te schaffen. Gasten kunnen eenvoudig betalen met hun telefoon, pinpas of creditcard. Deze SoftPOS-oplossing draagt echt bij aan extra efficiëntie en flexibiliteit.

5. Creëer een fijne sfeer

Gasten die net aankomen zien als eerst het terras. Daarom is aandacht voor sfeer erg belangrijk. Dit speelt een cruciale rol in het aantrekken van gasten. Denk aan gezellige zitplaatsen met comfortabele kussens en decoratieve elementen die passen bij de uitstraling van je zaak. Zorg voor voldoende groen om een uitnodigende sfeer te creëren. Vooral op de eerste zomerdagen kan het 's avonds wat frisser worden; overweeg heaters als een slimme toevoeging voor je horecazaak. Of denk aan overkappingen tijdens zomerse regenbuien. Zodra de zon gaat schijnen en jouw terras weer volloopt kun je hier gebruik van maken door foto's of reels te plaatsen van de sfeer en je team. Zo geef je een warme eerste indruk via je socials.

Gratis proefperiode

Probeer unTill Air 14 dagen gratis. Ontdek de functies en richt de backoffice in op basis van jouw onderneming.

Gratis proefperiode

Wil je meer weten over unTill Air?

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wil je meer weten over unTill Air?